Mustafa Onat's items Go to Must.'s photostream

18 Şubat 2011 Cuma

Hang (Davide Swarup)


Bazen müziğe kulak verdiğinde, ritim kulağı olmayan askerler gibi adımlarını şaşırmaya başlıyor insan. Müziğe kayıtsız kalıp yürümek mümkün olsa bile, adımlar zaman zaman bir çeşit metronom gibidir benim için.

Ritim ve melodiyi birleştiren yeni ama herkesin duyduğu bir enstruman var; hang (ya da hang drum). Müzik dinlerken belli belirsiz ritim tutanların çok seveceği bir müzik aleti bence. Ayrıca müzisyen olmasalar bile, çalma imkanı bulanlar için stres azaltıcı bir etkisi olduğundan eminim. Hang ile ilgili teknik detaya girmeyeceğim, burada yeterince bilgi var. Davide Swarup, Manu Delago ve Dante Bucci bu enstrumanı çalan müzisyenlerin başında geliyorDavide Swarup, gezgin bir müzisyen. Birkaç sene önce bir Türk arkadaşı ile birlikte Hollanda'dan İstanbul'a gelmiş. Aşağıdaki videoda, bu ziyaretinde Göksel Baktagir ile yaptığı küçük bir düet ve ziyareti anlatan bir klip var. Arşivi karıştırırken hatırlayıp buraya da ekledim. 

"I was in Istanbul in November 2007 invited by my life brother Orkun Sahin. he is studying to became a film director so he was always with the camera. Once I was playing for some Sufi musicians and someone was listening trough a mobile phone. He was Goksel Baktagir and he invited me to one of his concert. While enjoying the show he called me on stage as surprise and I joined his amazing musicians for a jam. I will never forget how I was scared and excited. Unfortunately we did not have the camera that moment but here you can enjoy Goksel beauty while we were interviewed by Orkun in another occasion! Much love to Goksel and Orkun and I hope to see you again soon!" 

Davide Swarup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder