Mustafa Onat's items Go to Must.'s photostream

26 Kasım 2010 Cuma

Hayal Meyal


Bir otobüs yolculuğunu iki saat kısaltan bir kitap oldu benim için. Kaldığım yerden devam edebilmek için sayfanın üst köşesini kıvırmama gerek kalmadı. Böyle de zahmetsiz bir kitap.

Kendini ve çevresindekileri iyi tanıyan bir adam var kitapta. Ayrıntıları görebiliyor. İyi niyetli ama biraz geçimsiz. Hoşsohbet ama herkesle değil. İşinde başarılı ama biraz da tembel. (belki de çokça) Farkında olduğu, kabullendiği ve başkalarından gizlediği bir rahatsızlığı var. Rahatsız olduğu gerçek; fakat yanıldığı tek şey yine bu rahatsızlığı konusunda.. Tüm bunlar onun karmaşık zihninin hayal ürünleri de olabilir!

Kitabın dram ve karakomedi karışımı bir türde senaryolaştırılabilecek tek cümlelik özetini de yazmak isterdim ama bu kadar kolaycılık olmaz. İsteyen kendisi okusun (:

*** 
“Yaşarken bile yanında refakat edilmesi güç bir adam oldum. Ölürken kim refakat edebilir?”
“Ben bulutların dilinden anlamam. O yüzden sık sık yağmur yağar ben dışarı çıkınca.”

4 yorum:

  1. çok güzel özetlemişsin kitabı:) ve eğer okumadıysan diğer Tarık tufan kitaplarını da okumalısın.Aralarından ayırt edemem ama özellikle de "kekeme çocuklar korosu" ve "ve sen kuş olur gidersin"
    harikalar...

    YanıtlaSil
  2. "Bir adam girdi şehre koşarak" dışındaki kitaplarını okudum. Seninle aynı fikirdeyim. Öneri ve yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Aslında kitaba başladığımda akıl hastanesinemi yatacak diye düşünmedim değil.
    Sonra bunu unuttum.Çünkü bir hastalıktan bahsediyor ve duygularını tam anlamda anlatıyordu.
    Ve sonra hayalin ve yaşamın birbirine karıştığı bir sonla karşılaşınca nasıl ya ama nasıl dedim:))

    YanıtlaSil
  4. Pınar;
    Sağ beklerken sürpriz bi sol kroşe etkisi :)

    YanıtlaSil