Mustafa Onat's items Go to Must.'s photostream

27 Ocak 2011 Perşembe

Sabırsız değilim


Önceleri sabırsız olduğumu düşünürdüm; değilmişim. Geçen sürede sabretmeyi öğrendiğimden de değil ayrıca. Aslında hiç sabırsız olmamışım. Sabırsızlık olduğunu düşündüğüm şey de tahammülsüzlükmüş. Sabırsızlık, bir şeyin hemen, o anda gerçekleşmesini istemek. Bense iyi şeyler için bekleyebilirim. Bu sürede de zamanın daha hızlı geçmesini istemem.

Tahammülsüzlük ise herhangi bir şeyin, hemen, derhal bitmesini istemek. Bir toplu taşıma aracında ya da bir düğün salonunda, dinlemesem bile mecburen duyduğum müziğin bir an evvel bitmesini istemem mesela. Böyle bir durumda beni bunaltan şey sabırsızlık değil, tahammülsüzlüğüm. "Bitse de gitsek" hali.. Okuduğum paragrafı, satır satır, kelime kelime takip ederek okumak yerine; aynı anda birkaç satırından tesadüfi kelimeler seçerek daha hızlı okumaya çalışmak nasıl bir tahammülsüzlüktür? Ya da bu başka bir şey mi bilmiyorum şimdilik.

Malum; sabır ve tahammül farklı şeyler. Sabırsız olmadığımdan eminim. Tahammülsüzlüğümün şiddetini ise henüz ölçebilmiş değilim.

2 yorum:

  1. Anı yaşamana engel tahammülsüzlük hoş sabırsızlık da öyledir ama bu daha çok sanki.

    YanıtlaSil
  2. Evet. Ayrıca tahammül edemediğimiz şeylerin çokluğunu da hesaba katmak gerek.

    YanıtlaSil