Mustafa Onat's items Go to Must.'s photostream

30 Nisan 2012 Pazartesi

Çubuk Gölü

Öğrenciliğimin bir kısmı Bolu'da geçti. Şehrin sokaklarını avucumun içi gibi bilirim. Ana caddedeki kaldırım taşlarının sayısı ve dükkanların sırası da dahil. Yedigöller, Gölcük, Aladağlar, Kartalkaya ve hep abartıldığını düşündüğüm Abant'a vs.. gittim ama Göynük tarafına gitmemiştim. Bir önceki yazıda değindiğim gibi güzel bir ilçeymiş. Öğleden sonra yarım saat kadar uzağındaki Çubuk Gölü'ne gittik.

Bir film çekimi için göl kenarında sembolik yel değirmenleri yapılmış. Üstünkörü inşa edildiği için çarklar kırılmış, binalar yıpranmış. Etraftaki çitler de çoğunlukla yıkılmış. Hepsinden önemlisi turizme açık alanda su yok. Ateşi bulduk, tekerleği bulduk (şaka değil, at arabası tekerleği) ama suyu bulamadık. Ama biz de kaçın kurasıyız; hemen ilkel şartlara ayak uydurduk. Gölün karşı kıyısındaki köyden aldık suyumuzu. (son fotoğraftaki köy) Sonrasında yiyecekler, semaver filan var ama onlardan bahsetmeyeceğim. Şunu bilseniz yeter; öyle böyle değil, deli gibi semaver yakarım.

Zoraki olarak bir araya gelmiş bir grupla değil; birlikte eğlenebilen kafa dengi insanlarla biraz oksijen depoladık. Birkaç fotoğrafla bitirelim.
Flickr'da başka fotoğraflar da var.

6 yorum:

  1. o yolda yürümek istedim resmen çitin yanından yanından ;)

    YanıtlaSil
  2. Mekanlar öyle Buket :/

    --

    Birkaç saat uzağında Ceren. Ben taaa buradan gittim :) Bu arada; sınırları değil ama çitleri severim :)

    YanıtlaSil
  3. göynük merkezi görebilmiştim sadece, keşke çevresine uzanmak için vakit olsaymış.. yol fotosu özellikle hoş, sonu görünmeyen yolları seviyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Bu aralar Göynük anahtarım. Bazı dönemlerde tamamen o özlediğim yere bağlanıyorum ama çoğunlukla fiziksel olarak orada olamıyorum. Göynük böyle bir yer. Fotoğraflar çok kıymetli, çok güzel. Flickr' da kayboldum adeta.

    YanıtlaSil
  5. nil;
    Merkeze yarım saat kadar uzaklıkta. Bir daha fırsat bulursun umarım.

    luna sesi,
    Kaybolanlar için arama-kurtarma hizmetimiz de var. Hangi sayfa ve fotoğrafa takıldığını yazarsan arkadaşlar gelip alırlar :)

    Şaka bir yana; güzel insanların yaşadığı güzel bir memleket.

    YanıtlaSil