Mustafa Onat's items Go to Must.'s photostream

2 Ekim 2011 Pazar

Hava aldık..

Evet; hem gerçek anlamda hem de mecazi anlamda hava aldık. Ama boğaz havası. Tesellimiz de bu oldu. Daha önceki performanslarımız şirket koridorlarında suni bir beklenti oluştursa da, bu sefer palamutlar bize oyun oynadı. Daha önce de bahsetmiştim;  ne doğru dürüst balık yerim ne de balıktan anlarım. Ama "bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp" der büyükler.

Bugün öğrendiklerime gelirsek; palamutlar genelde sürü halinde gezerlermiş. Biz Sarıyer'den Anadolukavağı'na kadar sürekli gezindik. Amaç palamutlara rastlamak. Fakat boğazda bile ağ ile avlanan balıkçılar yüzünden işler kesat gitti. Bizim dışımızda 40-50 civarında tekne de çoğunlukla boş döndü bugün. (Öğlene kadar sadece 3-5 tane tutanlar oldu) Koca boğazda dönüp durduk. Yeterince vakit kaybedince de palamuttan vazgeçip istavrite döndük. Oradaki performansımız fena değildi. Eli boş dönmedik iskeleye. Kaptanımızın dediği gibi, "balık sabır işi."

Sabah güneş doğmadan denizdeydik. Kahvaltımızı denizde yaptık. Muhabbet de güzeldi. Başta da söylediğim gibi yazdan kalma bir günde boğaz havası aldık. Av beklediğimiz gibi geçmese de, en azından tekneden kıyıdaki İsmail abi'ye el salladık..





Flickr'da daha fazla fotoğraf var.

2 yorum:

  1. Bu resimleri nasıl kıskandım ben şimdii ..

    YanıtlaSil
  2. Al senin olsun. Kendin çekmek istersen boğaz hepimiz için.. (:

    YanıtlaSil